80χρονη ηθοποιός αντιμετωπίζει 8 έτη φυλάκισης για προσβολή του Ερντογάν…

Τουρκάλα ηθοποιός 80 ετών αντιμετωπίζει οκτώ έτη φυλάκισης για προσβολή του Ερντογάν

Σύμφωνα με αναφορές από τουρκικά media, 80χρονη ηθοποιός αντιμετωπίζει περισσότερα από οκτώ έτη φυλάκισης, με κατηγορίες για προσβολές κατά του προέδρου Ερντογάν για μερικά χρόνια στα social media.

Η Νιλουφέρ Αϊνταν εμφανίστηκε στην πρώτη εκδίκαση σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη. Δήλωσε στο δικαστήριο πως υποφέρει από υψηλή πίεση αίματος και ότι δεν θα ήταν ικανή να εκφράσει την υπεράσπιση της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μηνύματα που δημοσίευσε η ηθοποιός στα έτη 2016, 2017 και 2018, περιλαμβάνουν προσβολές κατά του προέδρου.

Χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία βρίσκονται υπό έρευνα ενώ οι περισσότεροι απειλούνται και με φυλάκιση, λόγω αναφερόμενων προσβολών κατά του προέδρου Ερντογάν.

Οι υποθέσεις προσβολής γενικά προέρχονται από δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πού κοινοποιούν οι αντίπαλοι του Ερντογάν. Η τουρκική αστυνομία και το δικαστικό σώμα, θεωρούν ακόμα και την πιο μικρή κριτική για τον Ερντογάν ή την κυβέρνησή του, ως προσβολή.

Η προσβολή του προέδρου είναι έγκλημα στην Τουρκία σύμφωνα με το αμφιλεγόμενο άρθρο 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα. Όποιος προσβάλλει τον πρόεδρο μπορεί να καταδικαστεί έως τέσσερα χρόνια φυλάκισης μία ποινή που μπορεί να αυξηθεί αν το έγκλημα διαπράχθηκε μέσω των ΜΜΕ.

80-year-old Turkish actress faces 8 years in prison on Erdoğan insult charges – TRNEWS

ΣΧ. : Προσπαθούμε εδώ και ώρα να υπολογίσουμε πόσα έτη φυλάκισης αντιμετωπίζουμε αν επισκεφτούμε την Τουρκία…

tourkikanea