Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί λέει για το “κανόνι ήχου” της Ελλάδας

Η είδηση είναι αναμετάδοση από το πρακτορείο Αnadolu.

Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα του να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτή η είδηση ειναι τεράστια, όμως, την μεταδίδουμε διότι αυτό αποδεικνύει πόση μεγάλη δυσφορία έχει φέρει στην τουρκική κυβέρνηση τα αποτρεπτικά μέτρα που πήρε η Ελληνική κυβέρνηση στα σύνορα της μετά την απόπειρα αποστολής εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.

Η είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Αnadolu έχει ως εξής.

Η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα πληροφορίες σχετικά με το “sound ball” στα τουρκικά σύνορα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί για την εγκατάσταση από την πλευρά της Ελλάδας κανονιών ήχου, που εκπέμπουν πολύ υψηλούς ήχους στα σύνορα με την Τουρκία, με σκοπό την παρεμπόδιση των περασμάτων των μεταναστών και ζήτησε πληροφορίες από την Αθήνα.
Στην ημερήσια ενημέρωση τύπου ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Adelbert Jahnz, υπενθύμισε πως οι χώρες μέλη είναι υπεύθυνες για τις υποδομές στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Ο Jahnz τόνισε ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα σύνορα πρέπει να είναι αναλογικά και να σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και το δικαίωμα του ασύλου.

Συνέχισε λέγοντας : “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί από τις ειδήσεις σχετικά με τη χρήση εξοπλισμού  που λέγεται “κανόνια ήχου”. Διακρίνεται ότι αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται για την αποτροπή συνοριακών διελεύσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Τους ζητήσαμε πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα”.

https://www.haberler.com/ab-yunanistan-dan-turkiye-sinirindaki-ses-topu-14176133-haberi/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.