2019: Οι 5 κυρίαρχες τάσεις στον κόσμο των smartphones

Η νέα χρονιά είναι εδώ και αναμένεται να είναι αρκούντως ενδιαφέρουσα για τα όσα θα γίνουν στον κόσμο των smartphones. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι πέντε θα είναι οι βασικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν στον κόσμο των smartphones κατά τη διάρκεια του 2019. Η πρώτη από αυτές θα είναι η κάλυψη όλης της πρόσοψης από την οθόνη. Αυτό δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στο κρύψιμο του μπροστινού ηχείου από την οθόνη, ή της selfie κάμερας που θα βρίσκεται μέσα σε μία τρύπα στην οθόνη, όπως έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν στο σχεδιασμό τους οι μεγάλοι κατασκευαστές και θα ακολουθήσουν και άλλοι μέσα στο έτος.

Ο τομέας της κάμερας, παραδοσιακά θα είναι εκείνος στον οποίο θα δώσουν έμφαση οι κατασκευαστές κατά τη διάρκεια του 2019, καθώς εδώ θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πολλούς φακούς στις οπίσθιες υλοποιήσεις, μαζί με αύξηση των megapixels. Μία τρίτη τάση που αναμένεται να επικρατήσει είναι η παρουσίαση ολοένα και ταχύτερων φορτιστών, ως μία λύση στο πρόβλημα αυτονομίας των smartphones, έτσι ώστε λίγα λεπτά φόρτισης να είναι αρκετά. Η Qualcomm αναμένεται να είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα στη νέα χρονιά.

Η χρήση βιομετρικών στοιχείων για το ξεκλείδωμα μίας συσκευής είναι μία ακόμα κυρίαρχη τάση, με την αναγνώριση προσώπου να είναι εκείνη η μέθοδος που αναμένεται να επιλέξουν οι περισσότεροι κατασκευαστές για τα νέα τους μοντέλα. Τέλος, το 5G θα αρχίσει μέσα στη χρονιά να διαμορφώνεται ως τάση, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε να εμφανιστούν πάρα πολλές προτάσεις που να υποστηρίζουν αυτή τη νέα τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης.

Ένα άλλο στοιχείο για το οποίο γίνεται πολύς λόγος, αλλά δεν αναμένεται να εδραιωθεί απόλυτα μέσα στο 2019 είναι το πεδίο των smartphones με αναδιπλούμενη και επεκτεινόμενη οθόνη. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ακόμα νωρίς για να αποφανθεί κανείς εάν αυτή η τάση θα μπορέσει να γίνει κυρίαρχη μέσα στο 2019.

ΠΗΓΗ: PESTAOLA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.