1821 – 2021: Λαμπρή επέτειος των 200 ετών μετά την Ελληνική Επανάσταση

Γράφει η Νάντια Σταυροπούλου *

200 χρόνια μετά την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821, που χάρισε στους Έλληνες την πολυπόθητη Ελευθερία και στην πατρίδα μας την Εθνική ανεξαρτησία, ξαναζωντανεύουν στα μάτια μας οι Ήρωες και η Ιστορία μας, μέσα από ιστορικές αναδρομές, αφιερώματα και την λαμπρή παρέλαση.

Παράλληλα, συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλη τελικά, -παρά τις δυσκολίες-αλλά και δυνατή χώρα καταφέραμε να χτίσουμε, ως υποσυνείδητη ευγνωμοσύνη αλλά και ως ηθικό χρέος προς τους αγώνες των προγόνων μας, τους Ήρωες του΄21 που θυσιάστηκαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και την Ελευθερία!

Το ήθος, το σθένος, η δύναμη, η υπερηφάνεια, το πείσμα μας να τα καταφέρουμε, το φιλότιμό μας, το δημιουργικό μας πνεύμα, η πίστη σε όσα συνθέτουν τον Έλληνα, οι αξίες μας, η αγάπη για την Πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια ,όλα όσα μας απαρτίζουν, μας συνεχίζουν και βρίσκονται αναλλοίωτα στο dna μας, μας βοηθούν με το ίδιο πάθος, το ίδιο σθένος, την ίδια ορμή, δύναμη και σιγουριά, να αντιμετωπίζουμε ως άξιοι συνεχιστές τα σύγχρονα εμπόδια, που σήμερα έχουν διαφορετική μορφή.

Ενωμένοι, με σθένος και κοινό στόχο, καταφέρνουμε να ξεπερνάμε νέα εμπόδια, δίνουμε σύγχρονες μάχες και βγαίνουμε νικητές. Πάντα. Όπως τότε.

Και η Ελλάδα μας, βγαίνει δυνατή, με διαχρονικούς φίλους και υποστηρικτές του έργου της, με Έλληνες που μεγαλουργούν εντός και εκτός της Πατρίδας και γίνονται άξιοι πρεσβευτές του Ελληνισμού σε όλον τον κόσμο.

Έτσι, σήμερα στο ορόσημο της επετείου των 200 χρόνων της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, γιορτάζουν μαζί μας οι διαχρονικοί μας φίλοι και οι σύμμαχοι σε εκείνον τον Ιερό αγώνα. Και στην μεγάλη αυτή γιορτή, συμμετέχει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και ο Ελληνισμός σε όλο τον κόσμο. Γιατί η Ελλάδα, είναι παντού!

25η Μαρτίου 1821, 25η Μαρτίου 2021.

Η ελεύθερη Ελλάδα, 200 χρόνια μετά.
Η καρδιά μας χτυπά δυνατά, ο Εθνικός μας Ύμνος ακούγεται παντού, η γαλανόλευκη Σημαία μας κυματίζει σε όλα τα μνημεία και σημαντικά κτίρια του κόσμου, ως φόρος τιμής στους αγώνες των Ηρώων του ΄21 για Ελευθερία και Δημοκρατία, θεμελιώδεις αρχές της προόδου, σε έναν κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα.

Η 200ή Εθνική επέτειος ανεξαρτησίας μας τιμάται σε όλο τον κόσμο!
Η υπέρτατη Εθνική υπερηφάνεια για όλους τους Έλληνες!
Η μικρή μας Πατρίδα, η μεγάλη μας Ελλάδα γιορτάζει! Και μαζί μας, γιορτάζει ολόκληρος ο κόσμος !

Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας!
Χρόνια Πολλά απανταχού Έλληνες! Καταφέραμε πολλά, μπορούμε περισσότερα!
Τιμή και Δόξα στους Ήρωες του ΄21!
Ζήτω η ΕΛΛΆΣ!

  • Νάντια Σταυροπούλου
    Πολιτεύτρια – τ. Υπ.Βουλευτής
    Σύμβουλος Ανάπτυξης
    Μέλος Ευρωπαικής Ένωσης Γυναικών
    τ. Στέλεχος Δοίκησης Α.Ε.Ι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.