Επί τη επετείω της… ξεσ-αλώσεως και της κρυμμένης πραγματικότητας!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Πέρασαν δυο χρόνια με καρατόμηση της λογικής σκέψης.

Δυο χρόνια που αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο η φτώχεια των Ελλήνων και οι δυσβάστακτοι φόροι. Δυο χρόνια οπισθοδρόμησης που μας γυρίζουν στο σκοτεινό Μεσαίωνα, ενώ αυτή σερβίρεται από επιτήδειους για πρωτοπορία, προσβάλλοντας ταυτόχρονα τη νοημοσύνη των Ελλήνων.

Δυο χρόνια  σταδιακής κατάρρευσης της οικονομίας.

Δυο χρόνια που  μας επιβάλλουν ν αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, και να δεχτούμε να μην εξυπηρετούμαστε εμείς οι Έλληνες μέσα στη χώρα μας, που οι παππούδες μας πολέμησαν να  την κρατήσουν. Φυσικά όχι γιατί τους αγαπούν τους πρόσφυγες και αλλοδαπούς, αλλά γιατί έχουν κέρδος.

Δυο χρόνια που απνευμάτιστα άτομα προσπαθούν να μας επιβάλλουν να μην αγαπάμε <τον πλησίον μας ως σεαυτόν>, αλλά να μισούμε τον εαυτό μας.

Δυο χρόνια σκοπιμοτήτων, που προσπαθούν να κάνουν μόνο δικό τους κράτος με διορισμούς ημετέρων, μαζί με τους διαβατάρηδες που είναι στη χώρα μας και  που εμείς τους καταλαβαίνουμε, αλλά οι κυβερνώντες τους εκμεταλλεύονται. Φυσικά οι κυβερνώντες έχουν πολλά κέρδη απ αυτούς, εκτός των άλλων και γιατί οι μισεμένοι  θα τους έχουν για τα καλύτερα αφεντικά τους,  και θα τους δίνουν ψήφους, λόγω καλύτερης; ζωής.

Τα  παιδιά τους, θέλουν να τα βάζουν στα σχολεία  με τα Ελληνόπουλα σκόπιμα, ενώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ακόμα. Γιατί; Για να ερωτεύονται, να παντρεύονται, να κάνουν οικογένειες,  ενώ δεν δίνουν επιδόματα στους Έλληνες να γεννούν. Συμφωνίες!

Δυο χρόνια που αυξήθηκαν οι άστεγοι στους δρόμους κατά πολύ, και τους αφήνουν (ενώ έχουν άδεια κτήρια), για να τους βλέπουμε οι στεγασμένοι ,  να νοιώθουμε τυχεροί, και να μην αντιδράμε.

Για εμάς που τα λέγαμε εδώ και τέσσερα χρόνια όλα αυτά,με πόνο, ουδεμία έκπληξη. Υποθέτουμε ότι έχουν συμφωνήσει τα πάντα, και ότι επειδή ο κόσμος δεν αντιδρά, (το γιατί είναι άλλο θέμα), θα μείνουν (περίπου) άλλον έναν χρόνο ακόμα, και αφού διορίσουν τα ¾ της Ελλάδας, θα φροντίσουν να μη γίνεται κυβέρνηση χωρίς αυτούς. Οι Έλληνες, πρέπει να αφυπνιστούμε και να κοιτάμε την ουσία, ώστε να μη καταστραφούμε εντελώς.

Σήμερα με τόση πληροφορία και ενημέρωση δεν έχουμε δικαιολογία ν αφήνουμε να επικρατούν αποτυχημένες ιδεολογίες παγκοσμίως. Χρήσιμη η φιλοσοφία και είμαι η πρώτη που την ενστερνίζομαι, αλλά τώρα μαζί με τις γνώσεις και τον πολιτισμό της εποχής μας, πρέπει να λειτουργήσει   το ένστικτο αυτοσυντήρησης, που αν δεν έχει εκφυλιστεί είναι στη νιρβάνα του. Οργανωμένα, και όχι σπασμωδικά για εκτόνωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.