Όταν μιλάτε για τους πρώην Προέδρους της ΝΔ, θα σέβεστε!

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Εδώ και μερικές μέρες έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά μανίας στο facebook οι αναρτήσεις που αναφέρονται σε κάποιο προσωπικό στοιχείο του χρήστη και ολοκληρώνονται με την φράση “θα σέβεστε”.

Επειδή λοιπόν ο σεβασμός δεν είναι δεδομένος αλλά κερδίζεται, ειδικά στην πολιτική, όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν λαϊκό παραταξιακό έρεισμα θα πρέπει να τηρούν κάποιους βασικούς κανόνες. Όχι από κομματική υποχρέωση αλλά επειδή όταν αποφασίζεις να συστρατευθείς σε έναν κοινό αγώνα οφείλεις σεβασμό στις βασικές αξίες, τις ιδέες αλλά και τα άτομα που διαχρονικά τις τίμησαν και τιμήθηκαν επανειλημμένα από τον ελληνικό λαό με την ψήφο του.

Φυσικά και κάθε κριτική είναι δεκτή, ενίοτε χρήσιμη έως και απαραίτητη. Αρκεί να γίνεται με δημιουργική διάθεση βελτίωσης κι όχι με κίνητρο απωθημένα και προσωπικές έριδες. Αν μάλιστα ορισμένοι νομίζουν ότι με εισιτήριο τις προσωπικές σχέσεις με την ηγεσία (:) δικαιούνται να μηδενίζουν την κυβερνητική πορεία της ΝΔ μετά το 2004, τότε μάλλον βρίσκονται σε λάθος μετερίζι.

Πως θέλουν να αντιπροσωπεύσουν μια βάση που αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια γα να τους εκλέξει αρχηγούς και Πρωθυπουργούς; Πως θα υπηρετήσουν μια επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ όταν μέσα τους πιστεύουν περισσότερο τα επιχειρήματα των αντιπάλων, έστω κι από ιδεολογική ή προσωπική… σπόντα, παρά στα επιτεύγματα των προηγούμενων Νεοδημοκρατικών υπουργικών σχημάτων που κράτησαν την χώρα όρθια σε δύσκολες εθνικές στιγμές;

Αν δεν ποτίσεις τις ρίζες που σε κρατούν άρρηκτα δεμένο με το κοινωνικό “χώμα” αυτής της παράταξης, τότε δεν δικαιούσαι να ζητείς από τους άδολους αγωνιστές της την συμπαράσταση τους. Η ανάμειξη με την πολιτική δεν είναι υποχρέωση. Θα έπρεπε να αποτελεί βούληση συνεισφοράς κι όχι βολέματος ή αυτοπροβολής. Συγκρατηθείτε λοιπόν κάποιοι, πριν σας… “συγκρατήσει” η βάση με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.