Το εγχειρίδιο του σωστού συνδικαλιστή

Γράφει ο Θεόφιλος Νικολαϊδης, Επιχειρηματίας

Μεγάλες πιέσεις ασκούν οι θεσμοί στην Κυβέρνηση για να περιοριστούν τα δικαιώματα των συνδικαλιστών και για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίον προκηρύσσονται οι απεργίες. Εδώ και χρόνια, ένα μέρος της Διοίκησης και της Νομοθεσίας του Κράτους το έχουν αναλάβει οι συνδικαλιστές με μοχλό πίεσης τις απεργίες και διάφορες άλλες ενέργειες επιχειρησιακού χαρακτήρα.

Κάθε συνδικαλιστής, από την στιγμή που αναλαμβάνει την εξουσία μέσα στο όργανο που διοικεί, το σωματείο η την ένωση του, θεωρεί καθήκον και υποχρέωση του να κάνει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες μέσα σε ένα χρόνο, ενέργειες που προβλέπει το εγχειρίδιο του καλού συνδικαλιστή που το παραλαμβάνει μαζί με τα κλειδιά του γραφείου του. Το εγχειρίδιο λοιπόν του υποδεικνύει:

1. Να οργανώσει φ απεργίες το χρόνο. Δεν έχει σημασία ο σκοπός της απεργίας, άλλωστε τις περισσότερες φορές δεν τον γνωρίζουν ούτε οι απεργοί, και παράλληλα να εμφανίζεται στα ΜΜΕ που θα τον καλούν για να διαλαλεί στα τηλεοπτικά παράθυρα την αδικία που βιώνει ο κλάδος του.

2. Να οργανώσει χ πορείες στο κέντρο της Αθήνας η των μεγάλων πόλεων επιδιώκοντας, και εκεί είναι η επιτυχία του, να κλείσει όσους περισσότερους δρόμους μπορεί με όσα λιγότερα άτομα. Η Αστυνομία θα τον συνδράμει στο έργο του με μεγάλη προθυμία.

3. Να αποκλείσει ψ λιμάνια, αεροδρόμια, αρχαιολογικούς χώρους, εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, τοποθεσίες εναπόθεσης απορριμμάτων και γενικώς κάθε εγκατάσταση απαραίτητη για την ζωή των κατοίκων μιας πόλεως καθώς και των επισκεπτών της. Όσο αυτοί θα υποφέρουν, αυτός θα χαίρεται.

4.Να εισβάλλει ζ φορές στο αρμόδιο με τον κλάδο του υπουργείο, να αναποδογυρίσει όσα περισσότερα έπιπλα βρει στο διάβα του και κυρίως να κλειδώσει τον αρμόδιο υπουργό στο γραφείο του. Η ανώτερη διάκριση σε αυτό τον τομέα ανήκει σε αυτόν που φεύγοντας από το υπουργείο, θα κτίσει και την κεντρική είσοδο αποκλείοντας όλο το προσωπικό μέσα.

Στα αντίστοιχα γράμματα φ, χ ,ψ ,ζ αντιστοιχούν κάποιοι αριθμοί που εύλογα αντιλαμβάνεται ο καθείς πως όσο μεγαλύτεροι είναι τόσα περισσότερα παράσημα θα εισπράξει ο συνδικαλιστής.

Υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορεί να γίνουν κατά περίπτωση αλλά αν δεν γίνουν τα παραπάνω τέσσερα βασικά άρθρα του εγχειριδίου ο συνδικαλιστής θα εγκαταλείψει την εξουσία με την σφραγίδα του αποτυχημένου…..

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.