Τι “κρύβει” η συνάντηση Κυριάκου – Στουρνάρα;

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Πως προέκυψε αυτή η εσπευσμένη συνάντηση Μητοστάκη – Στουρνάρα; Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος έχουν τακτικές εθιμοτυπικές και ενημερωτικές επαφές στον πλαίσιο των θεσμικών ρόλων τους.

Και όντως υπάρχουν πολλά σημαντικά οικονομικά ζητήματα που χρήζουν συζήτησης ανάμεσα στους θεσμικούς παράγοντες. Η πορεία της αξιολόγησης και πως επηρεάζει την ανάγκη των τραπεζών για επιπλέον έκτακτη ρευστότητα από τον ELA αλλά και την συνολική πορεία της οικονομίας που εκφράζονται φόβοι ότι θα κινηθεί σε υφεσιακό περιβάλλον τους πρώτους μήνες του 2017 παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις.

Ταυτόχρονα οι καταθέσεις συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία μειώνοντας κι άλλο την δυνατότητα χορηγήσεων από τις τράπεζες που σε αυτό το κλίμα βλέπουν τα προστίθενται νέα κόκκινα δάνεια ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαχείριση των συσσωρευμένων παλιών υποχρεώσεων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μήπως όμως υπάρχει και κάτι παραπάνω που έκανε απαραίτητη αυτή την συνάντηση; Μήπως έχει να κάνει με το κλίμα που πάει να δημιουργηθεί για ευρύτερη συναίνεση, αν όχι στο σύνολο των μέτρων, τουλάχιστον σε ένα μέρος αυτών και κυρίως στην μεταρρυθμιστική ατζέντα;

Μήπως ο Στουρνάρας, αυτόν που ο ΣΥΡΙΖΑ θα… έδιωχνε από την θέση του μόλις αναλάμβανε την κυβέρνηση, αρχίζει ήδη να λειτουργεί ως καταλύτης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ; Μήπως κάποιοι εξυφαίνουν σενάρια που στο μέλλον, εν όψει πιθανής ανάγκης κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής είτε τώρα είτε σε μια πιθανή αδυναμία εκλογής Προέδρου το 2020, οδηγούν σε συναίνεση στο πρόσωπο του Στουρνάρα είτε ως πρωθυπουργού είτε ακόμη κι ως Προέδρου της Δημοκρατίας;

Κρατήστε το σενάριο και τα ξαναλέμε εν καιρώ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.