Τι άλλο μας περιμένει στα εργασιακά;

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Επανέρχονται λοιπόν οι… θεσμοί για συζήτηση επί παντός επιστητού και φυσικά στο τέλος… μυρίζουν τον γαμπρό, σε σχέση με το ποσό ουδέτερα θα είναι τα μέτρα και ποιοι θα τα νιώσουν πιο… ενεργητικά στην τσέπη τους.

Το ύποπτο είναι ότι πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στο κομμάτι των εργασιακών ζητημάτων. Κι αν η βελτίωση του συνδικαλιστικού νόμου είναι μια απαραίτητη παρέμβαση για να κοπούν λιγάκι τα φτερά στον εργατοπατερικό καθεστωτισμό, κρύος ιδρώτας λούζει τους εργαζόμενες για το αν θα ανοίξει πάλι θέμα ομαδικών απολύσεων με… αντίμετρα την προοπτική επαναφοράς κάποιας μορφής συλλογικών συμβάσεων.

Μια μέρα που οι επίσημες ανακοινώσεις μιλούν για 30000 λιγότερους εργαζόμενους μέσα σε μόλις ένα μήνα, τρόμος καταβάλλει την αγορά για το πως θα επιδράσει η όποια νέα νομοθετική ρύθμιση.

Όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση διαθέσιμη να διαστρεβλώσει κάθε έννοια και όρο, μόνο και μόνο για να παραμείνει λίγο παραπάνω στην εξουσία. Κυβέρνηση… κομματικής σωτηρίας που ετοιμάζεται να αφήσει ανεξίτηλο στίγμα και με την αντεργατική λογική της. Γιατί από ανάπτυξη… χορτάσαμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.