Πέσαμε από τα σύννεφα με την Φώφη; Σοβαρά τώρα;

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Ανεξάρτητα από τι εννοούσε, ποια ακριβώς ήταν η διατύπωση, αν απλά προσπάθησε να επαναλάβει την πάγια θέση της Κεντροαριστεράς για κυβέρνηση όλων των δυνάμεων που σέβονται το Ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά η εκφορά του λόγου άφηνε να σέρνεται το υπονοούμενο και για μονομερή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, το συμπέρασμα είναι ένα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι έτοιμο για όλα!

Άλλωστε θεωρεί ότι η διαχείριση κι από άλλα κόμματα της μνημονιακής κατάστασης, που επέβαλλε η δική του προσφυγή στο ΔΝΤ, τα καθιστούν συνένοχους στην ατυχέστερη πολιτική διαχείριση του τελευταίου αιώνα! Άρα κατά τη γνώμη του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταστεί μέρος του κοινού τοπίου, “καθαγιάστηκε” στα μνημονιακά νερά, – ακόμη κι αν αυτό έφερε τη χώρα ξανά στην ύφεση και στην διεθνή ανυποληψία. Κάτι ξέρει το ΠΑΣΟΚ από αυτά. Δεν είναι δα μακριά ο Νοέμβριος του 2012!

Απορώ γιατί ορισμένοι οργίζονται τόσο πολύ και δείχνουν να πέφτουν από τα σύννεφα. Η μυθοπλασία για το δήθεν αρραγές Ευρωπαϊκό μέτωπο από την περίοδο του δημοψηφίσματος, που θα μπορούσε να εκφραστεί ακόμη και κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές, αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες των τελευταίων ετών.

Το μετεξελιγμένο, ολίγον μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ, του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”. που μέχρι προχθές δεν ήθελε ούτε την ιδιωτικοποίηση της καθημαγμένης Ολυμπιακής δεν έγινε απότομα το απαύγασμα της Ευρωπαϊκής νοοτροπίας. Στους κόλπους παραμένει ισχυρή η πιο κλειστοφοβική αντίληψη και η αριστερή καρδιά που πάλλονταν επί δεκαετίες στα στήθια του δεν ξέφτισε εντελώς από το δηλητήριο της εξουσίας.

Γι’ αυτό ας επανέλθουμε στην πραγματικότητα κι ας αναγνωρίσουμε τα αληθινά πολιτικά συστατικά καθενός που την κρίσιμη στιγμή τoν στρέφουν πιο εύκολα προς τις κοινές, ιστορικές ρίζες παρά προς έναν παροδικό ορθολογισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.