Ο ελληνικός “κόφτης”, χειρότερος από του ΔΝΤ…

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Αμφιβάλλει κανείς ότι οι αρχικοί υπολογισμοί του ΔΝΤ στηρίχτηκαν σε λάθος θεώρηση της ελληνικής πραγματικότητας και σε με υπεραισιόδοξη διάθεση για γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής; Άλλωστε εδώ και καιρό έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι τα λάθη των πολλαπλασιαστών τους.

Άρα και οι σημερινές προβλέψεις τους, που πλέον κινούνται στην απαισιόδοξη σφαίρα, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικτρή εικόνα της οικονομίας μας αλλά και με την δική τους διάθεση να αποδείξουν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους. Μόνο που οι προτάσεις τους διαθέτουν μια… διπολική διάσταση.

Τώρα πολύ σωστά προτείνουν μειώσεις φόρων στην αγορά για να τονωθεί η ανάπτυξη. Χρειάζεται να τους θυμίσουμε ότι ήταν οι ίδιοι που λίγο καιρό πριν πρότειναν την αύξηση του ΦΠΑ, νέους ειδικούς φόρους κλπ. Χρειάζεται να τους θυμίσουμε ότι ο Σαμαράς μείωσε το ΦΠΑ  στην εστίαση, τον φόρο στα καύσιμα ή την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ως μονομερή ενέργεια;

Βέβαια απέναντι στις αντιφάσεις του ΔΝΤ και τον “κόφτη” που προτείνει σε ασφαλιστικό (χωρίς σταθερή, υψηλή ανάπτυξη κανένα σχέδιο δεν είναι βιώσιμο) και αφορολόγητο (το θέμα δεν είναι τόσο το ακριβές ύψος του αλλά η συνολική φορολόγηση του εισοδήματος και της εργασίας), υπάρχει ο ελληνικός “κόφτης” του ΣΥΡΙΖΑ.

“Κόφτης” σε όλες τις συντάξεις κι όχι μόνο στις πρόωρες. “Κόφτης” σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. “Κόφτης” σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες κι όχι μεταρρυθμιστικός εξορθολογισμός. Κι αυτός ο ελληνικός “κόφτης” αποδεικνύεται απείρως χειρότερος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.