Κάτι “βρωμάει” στο μεταναστευτικό

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Όταν ακούς την είδηση ότι το 70% των κονδυλίων που διατίθενται για την διαχείριση του έντονου μεταναστευτικού και προσφυγικού κύματος δεν καταλήγουν σε σχετικές δράσεις αλλά κατά έναν… μαγικό τρόπο “χάνονται” κάπου στη διαδρομή, τότε διάφορες περίεργες σκέψεις και πολλαπλά αναπάντητα ερωτήματα αρχίζουν να τριβελίζουν το μυαλό σου;

Είναι τόσο ελλιπείς οι έλεγχοι των χρηματοροών; Τα ποσά κατευθύνονται προς αξιόπιστες και μη, ΜΚΟ δίχως την παραμικρή πιστοποίηση καλής χρήσης κι όλα εναποτίθενται στη καλή πρόθεση και τις αγαθές διαθέσεις των ιδιοκτητών αυτών των οργανώσεων;

Οργανώσεις που, πολλές από αυτές, απέδειξαν όλο το τελευταίο διάστημα ότι το τελευταίο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι η ουσιαστική βελτίωση της ζωής των μεταναστών και η εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης στο πρόβλημα τους. Γι’ αυτό και τους χειραγωγούν προκαλώντας υποκινούμενες εξεγέρσεις, προστριβές και αναταράξεις στους χώρους φιλοξενίας και τα  hot spots.

Πως “εξαφανίζονται” αυτά τα χρήματα; Σίγουρα δεν παραπέφτουν στην… διαδρομή. Σίγουρα δεν μένουν στα συρτάρια κάποιου υπουργείου. Άρα είναι προφανές ότι αυτοί που φέρουν την ευθύνη του διαμοιρασμού των κονδυλίων δεν κάνουν και πολύ μεθοδικά την δουλειά τους.

Μέσα στην φρενίτιδα των εξελίξεων ή από δόλο προς εξυπηρέτηση γνωστών και ημετέρων (;), επιτρέπουν στον οποιοδήποτε δηλώνει… αλληλέγγυος να ενθυλακώνει παχυλά πακέτα χωρίς να έχει καταθέσει πλήρες σχέδιο για τον τρόπο αξιοποίησης τους. Αλλά το 70%… διαρροή είναι τόσο μεγάλο που με όση καλοπιστία κι αν δεις το όλο θέμα, αρχίζεις να σκέφτεσαι την πιθανότητα και πιο… υπόγειων διαδρομών. Η βρωμιά μας έπνιξε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.