Η… fak logic των κυβερνητικών ψεμάτων

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Ενοχλήθηκε ο υπουργός Πετρόπουλος για το πως αναπαράχθηκε η είδηση για τις επευφημίες που δέχθηκε από ελεύθερους επαγγελματίες για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές. Είναι… fak news είπε που αναπαράγονται από την αντιπολίτευση.

Βέβαια το να μιλά η συγκεκριμένη κυβέρνηση για fake news (αυτό ήθελε να πει!)  για ψεύτικα νέα δηλαδή το λες και τραγελαφικό. Να εξανίσταται για διαστρέβλωση της πραγματικότητας το κυβερνητικό σχήμα που χρησιμοποίησε όσο κανένα άλλο την ασάφεια και την παραποίηση των δεδομένων για να εξυπηρετήσει τον σκοπό του, την διατήρηση στην εξουσία.

Αγγίζει τα όρια του ανυπέρβλητου θράσους και της επικοινωνιακής ύβρης να αρθρώνουν επιχειρήματα για πλαστές ειδήσεις αυτοί που ερμήνευαν με μοναδικό τρόπο και κατά το δοκούν τις διεθνείς συμφωνίες προσπαθώντας να τις παρουσιάσουν ως διπλωματικές επιτυχίες.

Να χρησιμοποιούν τον όρο “αναπαραγωγή ψέματος” αυτοί που δεν κοκκινίζουν όταν περιγράφουν τις εισοδηματικές περικοπές ως μη νέο δημοσιονομικό μέτρο και μιλούν για αντίμετρα και μηδενική συνολική επιβάρυνση όταν γνωρίζουν καλά ότι κάτι τέτοιο περνά μέσα από την υπέρβαση των ήδη πολύ αισιόδοξων στόχων για τα πλεονάσματα και την ανάπτυξη.

Είναι τραγωδία της μοίρας για την χώρα να παρουσιάζονται ως τιμητές της αλήθειας όσοι δεν χάνουν ευκαιρία να ψεύδονται καταπατώντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας. Την τεμαχίσατε την αλήθεια σε μικρά, μικρά κομματάκια, περισσότερα κι από αυτά του… σκισμένου μνημονίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.