Η οπισθοδρόμηση κάποιων παιδικών όρκων

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Η πατρίδα μας περνάει μια  πρωτοφανώς δύσκολη εποχή,  με δυσβάστακτους φόρους και οπισθοδρόμηση, σε αντιλήψεις ,ιδέες ,κοσμοθεωρίες, αξίες.  Σκόπιμα μας έχουν ρίξει μέσα  σε ένα σύμφυρμα, για να έχουμε στα μυαλά θολότητα, και να μη καταλαβαίνουμε τους στόχους τους. που είναι  να ριζώσουν στην εξουσία. Για αυτό κάνουν ασύστολα διορισμούς, για να δημιουργήσουν δικά τους τάγματα. 

Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν με ανηθικότητα, για να ικανοποιήσουν τους εφηβικούς όρκους  που έδιναν στο πραιτόριο, για  να λεηλατήσουν ποικιλοτρόπως,  αλλά και να βγάλουν την αρχομανία τους και τα συμπλέγματά τους. Μέσα σ αυτά τα πλαίσια της αρνητικότητας, συμβουλεύονται ψυχολόγους της μάζας, για να “πουλήσουν” πραμάτεια, και ν’ αγοράσουν οι αφελείς ή οι ιδιοτελείς μπερδεμένοι.

Μια τέτοια συμβουλή των ψυχολόγων (που ξέρω ότι την δίνουν σ’αυτές τις περιπτώσεις), ήταν η στάση του Τσίπα όταν βρέθηκε μαζί με τον πλανητάρχη. Πρέπει να έχουμε υπ όψιν ,ότι κάνουν τα πάντα, και να μη χάσουν ψήφους ημετέρων, (για αυτό και η στάση αδιαφορίας) αλλά και να κερδίσουν με διορισμούς άλλους.

Όλα αυτά πρέπει συνεχώς να τα επαναλαμβάνουμε για να κρατιόμαστε μέσα σε  μια φιλελεύθερη κανονικότητα, και να αφυπνίζουμε τον κόσμο που δεν τα καταλαβαίνει, άλλοτε από ιδιοτέλεια, άλλοτε από αφέλεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.