Αποδομείστε την επιδερμική σκέψη

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Επειδή η κοινωνία μας νοσεί από επιδερμική σκέψη, δικαίως είμαστε στην κατάσταση που είμαστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι μηρυκάζουν, πιθηκίζουν, επαναλαμβάνουν ειδήσεις,(που ο καθένας τις ερμηνεύει όπως θέλει), χωρίς με λίγα λόγια να επεξηγεί και να αποδομεί, γιατί η τάδε δήλωση είναι αποκλίνουσα.

Γιατί ως γνωστό τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Είναι δύσκολο αυτό, ξέρω, αλλά αυτό που κάνουν με τόση ευκολία να επαναλαμβάνουν βρισιές και ανωμαλίες , ναι, βλάπτει την κοινωνία, και εξηγώ γιατί. Αναφέρομαι στις βρισιές που είπε ο υφυπουργός Παιδείας δημόσια, και σε αυτό που είπε στην εφημερίδα, επίσης δημόσια.. (Είναι τόσο υποκειμενικά όλα, που εκπαιδευτικός που την επανέλαβε, είπε ότι είναι κόσμια ανάρτηση,οι βρισιές…). Ότι τα είπε δημόσια, δεν ήταν τυχαίο. Επειδή παράγουν αρνητικό έργο με λεηλασίες, συμβουλεύονται τι πρέπει να κάνουν για να κρατηθούν. Κάνουν ανήθικο πολιτικό μάρκετινγκ!

Ξέρουν ότι όλους τους λογικούς και κανονικούς ανθρώπους, τους έχουν χάσει. Επομένως πρέπει να ρίξουν δίκτυα αλλού. Στους παρακμιακούς και περιθωριακούς,και σε μικρά ανώριμα παιδιά κλπ.. Για αυτό τα λένε δημόσια. Όταν εμείς τα μηρυκάζουμε, παίζουμε το παιχνίδι τους., διογκώνοντας το πρόβλημα!. Αυτοί στους οποίους απευθύνονται λοιπόν, είναι οι κερδισμένοι τους, με τις δικές μας αναρτήσεις..!!!!

Όπως ο βουλευτής Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ πήγε ρακένδυτος στα συσσίτια να πάρει φαγητό. Φυσικά είχε χρήματα από το μισθό του να πάρει φαγητό. Πήγε, για να πάρει τις ψήφους από εκεί και γι αυτό ντύθηκε έτσι. Επειδή αυτοί που βάζουν την ανάρτηση, δεν μπορούν από πνευματικό υπόβαθρο συγχρόνως να μειώσουν εντελώς το πρόσωπο, του δίνουν ψήφους παρακμιακών, συν του ότι χάνουν οι ίδιοι το ήθος τους..!! Πρέπει να μάθουμε να σκεπτόμαστε, και να το λέμε ότι αποβλέπουν μόνο σε ψήφους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.