Ανίκανοι ή απλά αριστεροί

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Φτάνοντας κοντά στο κλείσιμο της τρίτης εικοσαετίας μου, άνεργος, λίγα μόλις χρόνια από την σύνταξη που ακόμα δεν ξέρω αν θα την πάρω ποτέ και περνώντας μια ζωή εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα καθώς και σε δικές μου επιχειρηματικές προσπάθειες, θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για αυτό που ζω σήμερα. Θέλω να εκφράσω για το τι έχει συμβεί στην οικογένεια μου πρώτα, στην πατρίδα μου μετά και φυσικά στους φίλους μου από αυτήν την κυβέρνηση της αριστεράς.

Οικονομολόγος σίγουρα δεν είμαι αλλά όπως προ ανέφερα κουβαλάω σαράντα πέντε εργάσιμα χρόνια στον πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο χώρο του ιδιωτικού τομέα και γι’ αυτόν τον λόγο,  άνθρωποι σας αυτούς δεν θα μπορούσαν να με εξαπατήσουν. Αντιθέτως μόνο να με θυμώσουν μπορούν. Πάντα θεωρούσα μια αριστερή κυβέρνηση επικίνδυνη για έναν λαό, αυτοί με τον ερχομό τους το επιβεβαίωσαν

Έχουμε και λέμε λοιπόν. 

Τα κρατικά ταμεία είναι εντελώς άδεια. Δεν έχουν ούτε για γομολάστιχα (μόνο το υπουργείο Οικονομίας έχει λεφτά. Ξόδεψε 550.000 ευρώ για χαρτί φωτοτυπίας) Το κράτος χρωστάει στους πάντες τα πάντα, εντός και εκτός Ελλάδας. Τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε καν τα βασικά. Δεν μιλάω για σεντόνια και κουβέρτες, μιλάω για βασικά φάρμακα, οινόπνευμα και ασπιρίνες.  Τα γηροκομεία κάνουν συνεχόμενες εκκλήσεις για κουβέρτες και οτιδήποτε άλλα σκεπάσματα ή ζεστά ρούχα. Οι γέροντες κρυώνουν

Ο κρατικός  μηχανισμός δεν  μπορεί να προσφέρει απολύτως τίποτα. Είναι πλέον ανίκανος να στηρίξει οτιδήποτε. Ότι κρατικό καταρρέει.  Δρόμοι, δημόσια κτήρια, αυτοκίνητα όλα είναι σε κακό χάλι.

Τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση μέσο του τρίτου μνημονίου και των άλλων συμφωνιών που οι ίδιοι υπέγραψαν με πάθος, δεν τις έχουν τηρήσει. Οι εταίροι είναι δυσαρεστημένοι με τις κοροϊδίες και τα ψέματα τους και είναι πολύ επιφυλακτικοί πλέον μαζί τους, αλλά και απειλητικοί 

Τι κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις η κυβέρνηση Τσίπρα ;; το γνωστό. Αρχίζει τα ψέματα και την λάσπη. Οι κακοί ξένοι τους σαμποτάρουν, η Μαρέβα έχει “μαύρα” στο εξωτερικό, ο Μητσοτάκης το ένα, ο Σαμαράς το άλλο, ο κακός Άδωνις και την μπάλα στην εξέδρα.… Και ξανά στο προσκήνιο το παραμύθι της δραχμής

Και από την άλλη, μέσα στο χάος που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, προσλαμβάνουν χιλιάδες κόσμο στο δημόσιο από τον κομματικό στρατό της Κουμουνδούρου, αδιαφορώντας παντελώς αν χρεώνουν το κράτος αρκεί να έχουν τον «στρατό» τους. Επίσης έχουν σταματήσει και τις υποχρεώσεις τους σαν κράτος σε οποιονδήποτε ιδιώτη και προμηθευτή. Τα λεφτά αυτά τα παρουσιάζουν για πλεονάσματα. Παίζουν με την νοημοσύνη του κόσμου και των εταίρων μας. Λαϊκίζουν με “ξένα κόλλυβα”  

Πραγματικά ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει. Είναι πράγματι τόσο ανίκανοι (πάντα ήταν θεωρητικοί, κρατικοδίαιτοι και τεμπέληδες) ή έτσι είναι η αριστερά; Και κάτι ακόμα. Γιατί πάνε την χώρα στην κόλαση;  Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση;

Βέβαια αν κοιτάξει κάποιος την παγκόσμια ιστορία, είτε την μακρινή είτε την κοντινή θα διαπιστώσει ότι η αριστερά ήταν και είναι η καταστροφή του πλανήτη.

Πείνα, κακομοιριά, διχόνοια, απελπισία, ψέμματα, εγκληματικότητα, πορνεία,  εγκατάλειψη κρατικής περιουσίας, κρατικοδίαιτοι, αναρχία, εμφύλιος ήταν τα αποτελέσματα της από οπου και να πέρασε

Ο κόσμος μετά από επτά χρόνια ύφεσης βλέπει ότι με τόσα μνημόνια η ζωή του αντί να φτιάχνει, χειροτερεύει. Και «καταλαβαίνει» ότι για αυτήν του την καταστροφή, αποκλειστική ευθύνη έχουν τα μνημόνια και όχι το πως τα χειρίζονται οι κυβερνώντες. Αυτό δεν ειναι έτσι. Αυτό βολεύει την αριστερά.

Τα μνημόνια είναι κακά ή καλά ανάλογα με το πώς θα τα χειριστεί η κάθε κυβέρνηση, πόσο συνεπής είναι και πόσο φιλότιμα και έντιμα θα εργαστεί.

Παραδείγματα από χώρες που είχαν μνημόνια και κατάφεραν να ορθοποδήσουν υπάρχουν αρκετά. Όμως ο  κόσμος δεν είχε ποτέ την δυνατότητα να καταλάβει πως το κατάφεραν αυτό, διότι δεν άφησαν τον κόσμο να το καταλάβει. Δεν έπρεπε να καταλάβει. Μεγάλο παράδειγμα είναι αυτό που είχε καταφέρει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς.  

Είχε καταφέρει να βάλει την Ελλάδα σταθερά στον δρόμο της ανάπτυξης και της εξόδου κάνοντας μια πολύ καλή διαχείριση του κράτους άριστες δημόσιες σχέσεις, εμπορικό αναπτυξιακό προγραμματισμό, έδωσε ιδιαίτερο  βάρος στον τουρισμό και έκανε μεγάλες και συμφέρουσες συμφωνίες στο εξωτερικό. 

Τηρώντας τις υπογραφές των μνημονίων των προηγούμενων πρωθυπουργών, δεν μπορούσε άλλωστε να κάνει και αλλιώς, (είδαμε τι πάθαμε με την «υπερηφάνεια» που πούλησε η αριστερά), είχε αρχίσει να «θωρακίζει» και να προετοιμάζει την  ταχεία ανάπτυξη της  χώρας, έτσι ώστε να τελειώναμε με τα μνημόνια μια ώρα αρχύτερα

Οι ψεύτες της αριστεράς έτρεξαν βιαστικά να “ρίξουν” την κυβέρνηση Σαμαρά, σαν να ήταν «βαλτοί»  Λες;

Έταζαν στον κόσμο λεφτά. Πολλά λεφτά. Έταξαν τα πάντα. Τον γέμισαν με ψεύτικες υποσχέσεις τον γέμισαν με ψεύτικες ελπίδες, μόνο και μόνο για να αρπάξουν την εξουσία και ας μην είχαν κανένα πρόγραμμα. Καιγόντουσαν να σταματήσουν την επιτυχία της τότε κυβέρνησης, διότι αν έμενε ακόμα 1,5 χρόνο στην κυβέρνηση, θα ολοκλήρωνε το έργο του και αυτοί, δεν θα υπήρχαν ούτε στον χάρτη.

Αν δεν εξαπατούσαν τον κόσμο και δεν του έκλεβαν την ψήφο, τώρα τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν εντελώς διαφορετικά με την πορεία που είχε χαράξει ο Αντώνης  Σαμαράς. Όμως ο κόσμος εξαπατήθηκε. Πίστεψαν τον ψεύτη και ήθελαν σεισάχθεια όπως τους υποσχέθηκε. Ήθελαν αυτό που τους έταξαν. Να απαλλαγούν από όλα τους  τα χρέη. Και έτσι έγινε χειρότερη η ζωή όλων μας.

Αυτό ήταν ένα καλά οργανωμένο έγκλημα της αριστεράς. 

Τώρα ο κόσμος μέσα στην απόγνωση του βλέποντας να χειροτερεύει αντί να βελτιώνετε η ζωή του και δεν έχει την δύναμη να αντιδράσει. Παρακολουθεί να χάνονται όλα όσα είχε κερδίσει μια ζωή και μένει άπραγος…Προσωπικά δεν μπορώ να νιώσω ούτε και εγώ αισιόδοξος.

Αυτό λέγετε απελπισία Και όταν ένας ολόκληρος λαός είναι απελπισμένος, γίνετε πολύ επικίνδυνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.